Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Az Amoris laetitia üzenete: Megfontolások Ferenc pápa dokumentumáról - Walter Kasper (Vigilia Kiadó)

Nagyítás Az Amoris laetitia üzenete: Megfontolások Ferenc pápa dokumentumáról - Walter Kasper (Vigilia Kiadó)
Bruttó:

1 600,00 Ft / db

Az Amoris laetitia üzenete: Megfontolások Ferenc pápa dokumentumáról - Walter Kasper (Vigilia Kiadó) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Az Amoris laetitia üzenete: Megfontolások Ferenc pápa dokumentumáról - Walter Kasper (Vigilia Kiadó) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Az utóbbi évtizedekben az egyház lelkipásztori figyelme egyre inkább a családok felé fordult. 2014–15-ben két püspöki szinódus is foglalkozott a család életével. A vélemények összegzése nyomán írta meg Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítását. A dokumentum gyönyörű eszményképet rajzol a családi élet szépségéről, de nem hallgatja el a nehézségeket sem. Az apostoli buzdítás nyomán széleskörű vita bontakozott ki néhány kérdésről. Walter Kasper mérleget von a dokumentum fogadtatásáról. Megrajzolja a boldog családi élet útját, és hasznos tanácsokat ad a lelkipásztoroknak is a családok kíséréséről. Megmutatja, hogy a buzdítás hűen követi az Evangéliumot, és a II. Vatikáni zsinat szellemében, elődei példáját követve hogyan folytatja tovább az egyházi hagyományt.

 

Walter Kasper (1933) különböző egyetemeken a dogmatika professzora, majd Rottenburg-Stuttgart-i püspök, 2001-től 2010-ig a Keresztények Egységét Előmozdító Pápai Tanács elnöke, bíboros. Ma is népszerű előadó, írásainak életműsorozata most van megjelenőben.

 

A kötetet fordította: Görföl Tibor

Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás