Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Most megmarad e három: Elmélkedések a három isteni erényről - Barsi Balázs OFM (Szent Gellért Kiadó)

Nagyítás Most megmarad e három: Elmélkedések a három isteni erényről - Barsi Balázs OFM (Szent Gellért Kiadó)
Bruttó:

2 800,00 Ft / db

Most megmarad e három: Elmélkedések a három isteni erényről - Barsi Balázs OFM (Szent Gellért Kiadó) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Most megmarad e három: Elmélkedések a három isteni erényről - Barsi Balázs OFM (Szent Gellért Kiadó) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A hit nem egyfajta sápadt tudás – szokták mondani, és nagyon szemléletes, hogy a gonosz lélek többet tud teológiából, mint mi. De nincs hite. Miért? Mert nem remél az Istenben. Hit, remény, szeretet egy és ugyanaz, valójában egyetlen isteni erény három arculata, amelyek közül kettő, a hit és a remény majd elolvad az utolsó napon, és megmarad a szeretet egymaga. A keresztény nem valami olyan után vágyakozik, amiről semmi fogalma sincs, hanem amit már megkóstolt.

A hit, amely nem szereti Krisztust, nem lehet igazi hit. Természetesen halálunkkor a hitből láthatás lesz, a remény beleteljesül, de megmarad a szeretet. Ez eszkatologikus valóság, maga a Szentlélek bennünk.Mégis hit nélkül lehetetlen igazán szeretni itt a földön: ,,Hittünk a szeretetben.” És a földön a szeretet mindig remél is valamit. Pontosan azt reméli, hogy nem fogja elveszíteni a szeretetet.

Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás