Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Girolamo Savonarola, aki felforgatta Firenzét - Tito Sante Centi O.P. (Ecclesia)

Nagyítás Girolamo Savonarola, aki felforgatta Firenzét - Tito Sante Centi O.P. (Ecclesia)
Bruttó:

1 850,00 Ft / db

Girolamo Savonarola, aki felforgatta Firenzét - Tito Sante Centi O.P. (Ecclesia) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Girolamo Savonarola, aki felforgatta Firenzét - Tito Sante Centi O.P. (Ecclesia) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Eretnek vagy próféta? Fra Girolamo Savonarola (1452-1498), ez a hosszú időn keresztül vitatott alakja az egyháztörténelemnek, nem szűnik meg kérdéseket tenni fel a tudománynak és a történetírók lelkiismeretének, az írás mestereinek és a vallás tudósainak. Egy valami bizonyos: a leggyűlölködőbb ellenfelei sem vonták kétségbe a ferrarai szerzetes személyes életszentségét, aki jelenlétével és működésével a szociális, kulturális és vallásos élet egyik legellentmondásosabb korszakát jelölte meg; azt is bizonyossággal állíthatjuk, hogy Savonarola sohasem fordult a pápaság ellen, hanem csak egy pápa, a sok szempontból erősen vitatható VI. Sándor, a „Borgia-pápa” ellen. Amennyiben ő igazi reformátornak bizonyul, akkor valójában az Egyház belső életének megújítójaként tekinthetünk rá.
A Centi domonkos atya által felvázolt életrajz valóban meggyőző, szenvedélyes és lényegre törő írás. Savonarola képe, mely ebből az életrajzból kiemelkedik, megőrzi életerejének néha talán nyers, de közvetlen és eredeti vonásait, melyek annyira jellemzőek az elhivatott szerzetes szellemi, lelki gazdagságára, akinek a mindig kritikus, de ugyanakkor szellemmel, és vallásos ihletettségű szellemmel átitatott alakjának még a vártnál is élesebb megvilágítást kölcsönöz.

Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás