Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul - Magay Tamás (Tinta Könyvkiadó)

Nagyítás Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul - Magay Tamás (Tinta Könyvkiadó)
Bruttó:

1 990,00 Ft / db

Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul - Magay Tamás (Tinta Könyvkiadó) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Bibliai eredetű kifejezések, közmondások, bölcsességek magyarul és angolul - Magay Tamás (Tinta Könyvkiadó) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Számos olyan szólást, közmondást vagy szállóigét ismerünk, amelyek közvetlen bibliai eredetre vezethetők vissza: fekete bárány; pálfordulás; a damaszkuszi út; senki sem bújhat ki a bőréből; Adjátok meg a császárnak, ami a császáré.; Mondd meg, ki a barátod, s megmondom, ki vagy.; Senki sem lehet próféta a saját hazájában stb. E könyvecske közel 1000 ilyen közkeletű - többnyire - állandósult szókapcsolatot, kifejezést, továbbá bibliai fogalmat és eseményt tartalmaz, amelyek visszamutatnak a Bibliára, a Biblia nyelvére, szóhasználatára. Ezek a kifejezések szótárszerű elrendezésben, ábécérendbe sorolva találhatók a könyvben, mely megjelöli pontos bibliai eredetüket és helyüket, valamint közli a vonatkozó bibliai idézeteket, illetve a bibliai szövegkörnyezetet.  

 

A kétnyelvű (magyar-–angol) szöveg a nyelvtanulásban is segíthet. Ugyanis aki az angol szöveget is figyelmesen olvassa, rájön, hogy az angol Biblia nyelve igen könnyen érthető, sikerélményt nyújt akár a kezdő nyelvtanulóknak is.  

 

A könyv szerzőjének, Magay Tamásnak a neve az anglisztikában összefonódott a szótárszerkesztéssel, szótárírással: több mint 40 szótárt szerkesztett. Munkájának középpontjában az angol-–magyar, illetve magyar-–angol lexikográfia gyakorlati feladatai és elméleti problémái álltak és állnak. 


(Az Ékesszólás Kiskönyvtára
 45.)

Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás