Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Jézus Krisztus személyisége - Henri Morice (JEL Kiadó/Sarutlan Kármelita Nővérek)

Nagyítás Jézus Krisztus személyisége - Henri Morice (JEL Kiadó/Sarutlan Kármelita Nővérek)
Bruttó:

2 700,00 Ft / db

Jézus Krisztus személyisége - Henri Morice (JEL Kiadó/Sarutlan Kármelita Nővérek) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Jézus Krisztus személyisége - Henri Morice (JEL Kiadó/Sarutlan Kármelita Nővérek) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Ez a kötet, melyet az olvasó a kezében tart, megjelent már magyarul 1932-ben. A fordító, Nagy László atya írja, hogy ez a legteljesebb és legrendszeresebb munka, melyet valaha is Jézus jelleméről, vagyis személyiségéről írtak. Sok év eltelt azóta, de ma is állítható, hogy ilyen átfogó személyiségrajz azóta se született Jézus Krisztusról.
Milyen lehetett Jézussal találkozni földi életében? Milyen volt személyisége? Az evangélium alapján rajzolja meg Jézus portréját, bemutatja személyiségi jegyeit, tulajdonságait. Jézus emberségét vizsgálja, anélkül azonban, hogy istenségét figyelmen kívül hagyná. Kiváló beleérző képességgel és színes előadásmódjával a szerző bennünket is magával ragad és meghív, hogy legyünk jelen az evangéliumi történetekben. Rávezet továbbá arra, hogy meglássuk, hogyan érinthet minket most a Jézus földi életében történt egy-egy esemény. Akik pedig ellesik személyiségének titkait, azok hasonlóvá lesznek Hozzá, s egyesíteni tudják magukban az Isten, a felebarát, az Egyház és a Haza szeretetét.

Henri Morice (1873-1965) a franciaországi Vannes-i egyházmegye papja volt. Kanonok, a bölcsészettudományok doktora, az Académie française kitüntetettje, a Saint-Anne d’Auray-i kisszeminárium tanára.
Magyarul megjelent műve:
Az Oltáriszentségben élő Jézus, JEL–Sarutlan Kármelita Nővérek Marosszentgyörgy, 2016.

Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás