Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

A négy misekánon magyarázata - Pákozdi István (Szent István Társulat)

Nagyítás A négy misekánon magyarázata - Pákozdi István (Szent István Társulat)
Bruttó:

760,00 Ft / db

A négy misekánon magyarázata - Pákozdi István (Szent István Társulat) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) A négy misekánon magyarázata - Pákozdi István (Szent István Társulat) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A liturgiatörténet, a liturgikus teológia és a II. Vatikáni Zsinat (1963-1965) liturgikus reformja azt tanítja, hogy az Eucharisztia ünneplésének legfőbb része az Eucharisztikus ima, amit régebben kánonnak neveztünk. A szentmisében nemcsak az átváltoztatás szavai fontosak, hanem a teljes Eucharisztikus imádság.
Nemcsak a Biblia, nemcsak az igehirdetés, hanem a liturgia imádságai is hűségesen tanítják az Egyház hitét. "A misekönyvben található különféle Eucharisztikus imádságok az Egyháznak az élő hagyományából valók, és kimeríthetetlen teológiai és spirituális gazdagság jellemzi őket. A hívőknek el kell jutniuk oda, hogy megfelelően tudják értékelni ezeket" (XVI. Benedek pápa: Sacramentum Caritatis, 48). Nagy áldás lenne számunkra, ha jobban értenénk és értékelnénk az Eucharisztikus imákat, a szentmise legfontosabb imádságait.
Biztos vagyok benne, hogy azok a paptestvérek és hívek, akik elolvassák a misekánonoknak ezt a szakszerű magyarázatát, bővebben merítenek abból a kimeríthetetlen forrásból, amely számunkra az Eucharisztia.

 

(DOLHAI LAJOS egyetemi tanár, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja)

Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás