Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Légy elrejtett ember! Szemelvények görög ortodox atyák tanításaiból - Dionísziosz Tácisz (Odigitria/Jel Kiadó)

Nagyítás Légy elrejtett ember! Szemelvények görög ortodox atyák tanításaiból - Dionísziosz Tácisz (Odigitria/Jel Kiadó)
Bruttó:

2 400,00 Ft / db

Légy elrejtett ember! Szemelvények görög ortodox atyák tanításaiból - Dionísziosz Tácisz (Odigitria/Jel Kiadó) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Légy elrejtett ember! Szemelvények görög ortodox atyák tanításaiból - Dionísziosz Tácisz (Odigitria/Jel Kiadó) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Szemelvények XX. századi görög ortodox atyák tanításaiból

 

„Éjinai Jerónimosz atya hasznos tanácsa: »Légy másmilyen kívülről, mint amilyen belül vagy. Hogy is mondjam csak? Légy elrejtett ember!«”
Többek között ezeket a belső életre ösztönző egyszerű, ám lelki hasznú szavakat idézi könyvében a szerző, Dionísziosz Tácisz ortodox pap, aki a görögországi Kónica városában templomi elöljáróként szolgál. Gyűjteménye, amelyet nem csupán szerzeteseknek, hanem világi hívőknek is szánt, tizennégy, közelmúltbeli görög lelkiatya mondásait, spirituális tanácsait tartalmazza. Közülük néhány név már ismerősen cseng a magyar olvasók számára. Többségüket azonban csak most ismerhetjük meg e különböző, mindenkori problémákat és napjaink aktuális kérdéseit is érintő, témák szerint csoportosított válogatásban, amely egyszersmind töretlen, eleven folytatása a kora keresztény „atyák mondásai” (apophthegmata patrum) műfajnak.
E kötet végén az idézett lelkiatyák életrajzából nemcsak különleges, XX. századi görög ortodox életutak rajzolódnak ki, hanem az is kiderül, hogy közülük sokan szent életükkel igazolták szóbeli tanításaikat.

 

 

(Odigitria Könyvek s.)

 

Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás