Kategóriák
Ecclesia honlap
Slabbinck
Szent István ház - Róma
Ecclesia facebook

Hittan 2. - Gyere velem Jézushoz! - Munkatankönyv (CL-63354x) (Ecclesia)

Nagyítás Hittan 2. - Gyere velem Jézushoz! - Munkatankönyv (CL-63354x) (Ecclesia)
Bruttó:

980,00 Ft / db

Hittan 2. - Gyere velem Jézushoz! - Munkatankönyv (CL-63354x) (Ecclesia) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Hittan 2. - Gyere velem Jézushoz! - Munkatankönyv (CL-63354x) (Ecclesia) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

 

Munkatankönyv a 2. osztályos gyermekek hitre neveléséhez, az Ecclesia Hittankönyvek sorozat következő tagja.
Ugyanaz a csapat készíti, mint az elsős "
Isten szeret engem!" c. kötetet (Dávidné Bajor Ágota - N. Székely Noémi - Vizvárdy Rita, illusztrátor: Fecske Orsolya), hasonló módszerrel, de már a másodikosoknak való munkatankönyv.

Megrendelhető itt a webáruházban vagy a nagyker@ecclesia.hu címen.

Ismertető


A
Gyere velem Jézushoz! 2. osztályosoknak készült munkatankönyv, az Isten szeret engem folytatása, bár annak ismerete nélkül is használható. Célunk, hogy a gyermekek ebben az évben jobban megismerjék Jézus személyét, tanítását, istenemberi életét. A munkatankönyv 32 leckén keresztül dolgozza fel Jézus életének az egyházi évben megünnepelt eseményeit, ezeken kívül megkeresztelkedését, a kánai menyegzőt, a béna meggyógyítását, Lévi meghívását, a Zakeussal való találkozást, Lázár feltámasztását, a kenyérszaporítást, a csodálatos halfogást. A szentírási történetek mellett néhány erkölcsi fogalmat is érintünk mint a lelkiismeret, jó-rossz, bűn. A tanmenetbe öt összefoglaló órát is beiktattunk az egyes témakörök lezárására.

  A rövid szentírási történeteket Fecske Orsolya illusztrációi teszik szemléletessé, s a szöveg feldolgozását játékos feladatok segítik.

   A munkatankönyvhöz készül a katekéták munkáját segítő tanári kézikönyv is, mely a Jézus Szíve Nővérek Társasága által kidolgozott Öt Pont Módszer alapján megírt óravázlatokat tartalmazza.

   Továbbra is szerepel az előző könyvből megismert Bábcsalád, mellyel a gyerekek saját életük részévé tudják tenni az evangélium tanítását. Újdonság egy Jézus korabeli „szemtanú bábgyermek”, Joáb megjelenése. Az egyes történeteket az ő szemszögén keresztül elmesélve közelebb vihetjük azokat a gyerekekhez.

   A munkatankönyv mind iskolai, mind plébániai hitoktatásra alkalmas. Az elsőáldozók felkészítéséhez az egyes órákat a katekizmus kapcsolódó kérdéseivel egészítettük ki.

 Szeretettel ajánljuk könyvünket minden katekéta kollégának!

 

(Ecclesia Hittankönyvek s.)

 

Visszajelzés
A Ecclesia Szövetkezet webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás